Javna debata „Klimaton”:
Koliko znamo o klimatskim promenama i rizicima

24.08.2018.

Javna debata „Klimaton” u organizacji NG Jedan stepen Srbija održana je 24. avgusta 2018. godine u prostorijama Nezavisnog društva novinara Vojvodine u Novom Sadu. Na pitanje Koliko znamo o klimatskim promenama i rizicima govorili su Olivera Zurovac Kuzman, predstavnica Misije OEBS-a u Srbiji; Darija Šajin ispred Arhus centra u Novom Sadu; Vesna Kicošev iz Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode; Veselina Pelagić iz Fondacije za razvoj domaćinstva; dr Ana Vuković sa Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu; a ispred ASOR-a učestvovao je prof dr Miroslav Kopečni sa temom Obnovljivi izvori energije  - Srbija i svet. 

Zaključak svih učesnika debate je da građani malo znaju o klimatskim promenama i preventivnim merama kojima se može pozitivno uticati na okruženje i smanjenje negativnih posledica uticaja na životnu sredinu, a koje predstavljaju izazov sa kojim je moguće nositi se jedino u sinergiji i zajedničkim aktivnostima civilnog i javnog sektora.

Edukativno-informativni događaj „Klimaton” vodi organizacija Jedan Stepen Srbija sa ciljem da građanima približi problem klimatskih promena i da ukaže na važnost i značaj očuvanja prirodnih ekosistema na našoj planeti. Ovu javnu debatu organizovao je Arhus centar Novi Sad, u okviru projekta ’’Promocija održive ekonomije za budućnost kroz studije slučaja iz Vojvodine’’, koji je podržala Misija OEBS-a u Srbiji. 

Više o događaju možete pogledati ovde.