Završna ceremonija uručenja diploma polaznicima XIV generacije "Primenjene diplomatije"

6. jul 2016. 

 

U sredu, 6. jula 2016. godine, u prostorijama Asocijacije za održivi razvoj organizovana je  poslednja zvanična aktivnost XIV generacije polaznika programa “Primenjena diplomatija”. Dogadjaj je otvorio predsednik Evropskog pokreta u Srbiji, prof. dr Mihailo Crnobrnja, koji je u kraćem govoru pozdravio sve prisutne goste i poslao polaznicima poruku o samoj srži diplomatije kao profesije.

Aleksandra Močnik je ukratko predstavila rad organizacije Generacija 21, a generalna sekretarka te organizacije Milica Milenković izložila je rekapitulaciju aktivnosti tokom tekuće godine. Kroz seriju od 25 raznovrsnih aktivnosti upoznali smo se sa svim polaznicima programa, a najzanimljivije aktivnosti organizovane tokom proteklih 10 meseci predstavili su saradnici na projektu, Irina Damjanović i Miloš Matić. Od 24 upisana polaznika čak njih 20 je uspešno završilo  program. Svima njima želimo puno uspeha u daljoj karijeri i usavršavanju i podsećamo da diplomatija nije profesija već način života, koji verujemo da su bar donekle uspeli da upoznaju tokom prethodnih osam meseci druženja.

Takođe, želimo da uputimo reči zahvalnosti našim partnerima iz Evropskog pokreta u Srbiji i timu koji je uspeo da i ove godine uspešno realizuje program “Primenjena Diplomatija”.